Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeZonnepanelen

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen op uw dak

Met zonnepanelen op uw dak kunt u zelf stroom opwekken. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie. Deze stroom kunt u in uw eigen woning of bedrijf gebruiken om bijvoorbeeld lampen te laten branden of de wasmachine te laten draaien. Het mooie is dat zonnepanelen ook stroom opwekken als de zon niet schijnt! Ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen elektriciteit.

Omvormers en micro-omvormers bepalen het rendement 

Als u zonnepanelen op een dak ziet liggen is een omvormer waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt.  Een omvormer of micro-omvormers doen eigenlijk het belangrijkste werk van een zonnesysteem: ze zetten gelijkstroom (DC) die door de zonnepanelen wordt opgewekt om in wisselstroom (AC) die u in huis kunt gebruiken. Een omvormer of micro-omvormers zijn het hart van uw zonnesysteem en bepalen het rendement.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Met zonnepanelen wekt u gratis stroom op. Hierdoor wordt uw energierekening lager en dat betekent dat u minder afhankelijk wordt van uw energieleverancier. Uw woning wordt energiezuiniger, uw verbetert uw energielabel en daarmee draagt u bij aan een schoner milieu. De zon is een duurzame energiebron die nooit zal opraken en die geen luchtvervuiling veroorzaakt. Met zonnepanelen op uw dak is uw woning direct meer waard. Heeft u een elektrische auto? Met zonnepanelen wekt u gratis stroom op waarmee u uw elektrische auto thuis kunt opladen.

Zonnepanelen op uw dak: een investering die loont

Zonnepanelen kopen is een investering die loont. Laat u uw spaargeld op de bank staan, dan ontvangt u daar momenteel geen of nauwelijks rente over. Zonnepanelen leveren daarentegen wel direct geld op. Uw energierekening wordt direct lager en op die manier verdient u uw geld terug. U kunt de winst van zonnepanelen vergelijken met een rente van 14% op uw spaarrekening.  Schaft u nu zonnepanelen aan, dan heeft u de zonnepanelen binnen ongeveer 7 jaar terugverdiend. Na die 7 jaar kunt u vele jaren genieten van gratis zonne-energie.

Zonnepanelen btw terugvragen

Als u op dit moment zonnepanelen aanschaft ontvangt u van de belastingdienst 21% btw retour op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen. Om de btw van uw zonnepanelen terug te vragen, dient u zich eerst als ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst. U kunt dan gebruik maken van de Kleine Ondernemers Regeling. Wij snappen dat als u zonnepanelen op uw dak heeft laten installeren, u daar verder geen omkijken naar wilt hebben. Daarom verzorgt RobinZon Panelen na de installatie van uw zonnepanelen de btw-teruggave zodat u volledig ontzorgd wordt. Neem contact met ons op zodat wij de mogelijkheden voor uw dak met u kunnen bespreken. Neem hier een kijkje bij klanten die u voor zijn gegaan.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Overweegt u zonnepanelen maar valt er gedeeltelijk schaduw op uw dak? Als zonnepanelen over meerdere dakvlakken worden verdeeld of als zonnepanelen deels in de schaduw liggen, kunnen er micro-omvormers of optimizers worden geïnstalleerd. Micro-omvormers en optimizers zorgen ervoor dat schaduw, bladeren of vogelpoep op zonnepanelen geen invloed heeft op de opbrengst van alle zonnepanelen. Door micro-omvormers of optimizers te gebruiken werken zonnepanelen dus los van elkaar en behaalt u maximaal rendement per zonnepaneel.

Lees hier meer over de werking en voordelen van micro-omvormers en optimizers.

Welke soorten zonnepanelen leveren en installeren wij?

RobinZon Panelen ontwerpt, levert en installeert standaard zonnepanelen, indak zonnepanelen en Glas-Glas zonnepanelen van Exasun.

Standaard zonnepanelen

Dit zijn zonnepanelen die boven op het dak worden gemonteerd van een woning, vakantiehuis, schuur, overkapping of bedrijfspand. De panelen kunnen verticaal (portrait) of horizontaal (landscape) worden gemonteerd.

Indak zonnepanelen

Indak zonnepanelen worden geïntegreerd in het dak. De bestaande dakbedekking wordt gedeeltelijk weggehaald en vervangen door de zonnepanelen. De belangrijkste reden voor het kiezen van een indak systeem is het esthetische aspect. De zonnepanelen worden mooi weggewerkt in het dak en dat geeft een mooie en luxe uitstraling.

Glas-Glas zonnepanelen van Exasun

Glas-glas zonnepanelen van Exasun maken dakpannen overbodig. De bestaande dakbedekking wordt volledig weggehaald en vervangen door Exasun panelen. Een prachtige en duurzame oplossing voor klanten die een nieuwbouwwoning krijgen of hun dak gaan renoveren en veel aandacht willen besteden aan de esthetische aspecten van hun woning, schuur of kantoor. 

Welke merken zonnepanelen leveren en installeren wij?

RobinZon Panelen levert en installeert verschillende merken zonnepanelen op alle soorten daken. De merken die wij standaard in het assortiment hebben zijn: JA Solar, Q CELLS en PANASONIC. Dit zijn drie grote spelers op de markt die op de Tier 1 lijst staan en zichzelf hebben bewezen door hun lange bestaansrecht. Zij leveren kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Heeft u zelf een voorkeur voor een merk zonnepaneel? Dan kunnen wij deze ook leveren en installeren. 

In een paar stappen zelf stroom opwekken met zonnepanelen: hoe werkt het?

 1. U doet een aanvraag voor zonnepanelen. Dit kan telefonisch op 035-7850681 of door het contactformulier in te vullen.
 2. Een van onze ervaren zonnepanelen monteurs komt bij u langs voor een inventarisatie.
 3. U ontvangt een op maat gemaakte offerte.
 4. Wij stellen een datum vast voor de installatie van uw gehele zonnesysteem.
 5. Installatie van uw zonnesysteem.
 6. Zonnepanelen installatie werkend en volledig naar wens opleveren.
 7. U ontvangt een gratis app waarmee u iedere dag uw opbrengst kunt bijhouden.

Waarom kiezen klanten voor RobinZon Panelen?

 • Persoonlijke tijd en aandacht voor uw wensen
  Wij nemen de tijd om uw wensen in kaart te brengen en de best passende zonnepanelen installatie voor uw woning te maken.
 • Kwaliteitsproducten en service 
  RobinZon Panelen levert enkel kwaliteitsproducten en vakwerk.
 • Garantie
  Mocht er in een uitzonderlijk geval toch iets zijn met uw installatie dan kunt u direct bij ons terecht. U wordt direct te woord gestaan en het probleem wordt binnen korte tijd opgelost.
 • 1 vast aanspreekpunt
  Vanaf de offerte aanvraag tot de oplevering heeft u 1 vast aanspreekpunt die goed bereikbaar is voor al uw vragen.
 • Wij verzorgen de montage inclusief meterkast aanpassingen
 • Inclusief btw-service 
  Wij verzorgen de btw teruggave en subsidieaanvraag 
 • Inclusief monitoring app
  U ontvangt een gratis app waarmee u ieder moment van de dag uw opbrengsten bij kunt houden

U kunt bij Robinzon Panelen ook terecht voor:

Service & onderhoud van uw zonnepanelen
Zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen
Zonnepanelen uitbreiden of bijplaatsen
Levering en installatie van een elektrische laadpaal aan huis

Veel tevreden klanten zijn u al voorgegaan. Neem eens kijkje bij onze projecten.

Offerte zonnepanelen opvragenWij leveren en installeren ook laadpalen

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Een gemiddeld zonnesysteem op een schuin dak, bestaande uit 10 zonnepanelen, een omvormer en toebehoren kost ongeveer 4000 Euro. Dit is inclusief montage en btw.

Hoe groot zijn zonnepanelen?

Op dit moment is het standaardformaat van een 365 WP zonnepaneel 178 centimeter bij 105 centimeter. De dikte is 3,5 centimeter.

Wat is hoogste vermogen van een zonnepaneel in Wp?

Voor de particuliere markt is het hoogste vermogen van een zonnepaneel ongeveer 400 Wp.

Zijn micro-omvormers beter dan stringomvormers?

Micro-omvormers presteren beter dan stringomvormers. Ze zorgen ervoor dat zonnepanelen hogere opbrengsten behalen met minder licht.