Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeZakelijk

Zonnepanelen zakelijk

Steeds meer MKB’ers kiezen voor verduurzaming van hun bedrijf door middel van zonnepanelen. Met zonnepanelen op uw dak krijgt uw bedrijf een groen imago en tegelijkertijd doet u slimme zakelijke investering. De overheid steunt MKB’ers bij het verduurzamen van hun bedrijf door middel van verschillende regelingen en subsidies waardoor de aanschaf van zonnepanelen op dit moment financieel erg interessant is. 

RobinZon Panelen levert en installeert zonnepanelen bij zowel particulieren als bedrijven. Onze ervaren ingenieurs komen graag bij u langs om te kijken wat er bij uw bedrijf mogelijk is. U ontvangt vrijblijvend en deskundig op maat.  

Gratis adviesgesprek aanvragen

Waarom kiezen voor zonnepanelen op uw bedrijf?

U betaalt geen btw op de aanschaf, installatie en onderhoud van uw zonnepanelen 

Zowel particulieren als bedrijven ontvangen 21% btw terug van de belastingdienst op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Voor particulieren zijn er op dit moment geen subsidies meer van de overheid maar voor bedrijven wel. 

U profiteert van regelingen en/of subsidies

De overheid maakt het op dit moment voor bedrijven extra aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen d.m.v. regelingen en subsidies. Enkele jaren geleden waren er ook subsidies voor particulieren maar deze heeft de overheid op stop gezet. U kunt nu als bedrijf nog wel profiteren van extra financiële voordelen die mogelijk over enkele jaren niet meer worden aangeboden. De overheid steunt MKB’ers bij het verduurzamen van hun bedrijf door middel van de EIA, MIA, VAMIL en SDE++.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Met de Energie-investeringsaftrek kunt u 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. 

Milieu investeringsaftrek (MIA)

Dankzij de Milieu investeringsaftrek is het mogelijk om bovenop de EIA nog eens tot maximaal 36% van de investeringskosten af te trekken van de fiscale winst. De MIA wordt vaak gecombineerd met de VAMIL.

VAMIL

De VAMIL geeft u de mogelijkheid om de investering tot maximaal 75% op een willekeurig moment af te schrijven. Hiermee vermindert de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. 

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Ondernemers met een grootverbruik aansluiting (groter dan 3x80A) komen in aanmerking voor de SDE. Voor een periode van 15 jaar ontvangt u een vergoeding van maximaal 7,22 eurocent per opgewekte kWh. 

Wilt u weten welke regelingen en subsidies van toepassing zijn op uw bedrijf? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Verbetering van uw energielabel en waardestijging van uw bedrijfspand

Het verbeteren van uw energielabel zorgt ervoor dat uw energielasten omlaag gaan en dat de waarde van uw bedrijfspand direct stijgt. Een beter energielabel is beter voor het milieu. 

Uw bedrijf krijgt een groen imago

Bedrijven ontkomen er bijna niet meer aan om duurzaam te ondernemen. Een groen imago draagt bij aan het succes van uw bedrijf. Milieuvriendelijke bedrijven hebben een streepje voor op bedrijven die dat niet zijn en consumenten zijn bereid om daar meer geld te betalen. Potentiele werknemers, partners en investeerders geven de voorkeur aan bedrijven die duurzaam denken en handelen. 

U doet een slimme en veilige investering

De terugverdientijd van zonnepanelen is erg kort dankzij de regelingen en subsidies waar u als bedrijf gebruik van kunt maken. Gemiddeld zijn zonnepanelen op uw bedrijfspand binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend. 

U wekt gratis stroom op voor elektrische auto’s

Als u elektrische laadpalen bij uw bedrijf laat installeren dan kunt u elektrische auto’s van gratis stroom voorzien die wordt opgewekt door uw zonnepanelen. 

U voldoet aan de wettelijke energiebesparingsplicht

Bedrijven die per jaar 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan verbruiken zijn verplicht om energiebesparende maatregelen uit te voeren met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. 

Onze zakelijke zonnepanelen projecten 

RobinZon Panelen heeft de afgelopen jaren verschillende zakelijke zonnepanelen projecten gerealiseerd voor MKB bedrijven. Zie hieronder een selectie.

143 zonnepanelen op het dak van Permanento B.V in Raamsdonkveer

143 zonnepanelen op het dak van Permanento B.V in Raamsdonkveer

134 zonnepanelen op het Holiday Inn hotel in Amsterdam 

134 zonnepanelen op het Holiday Inn hotel in Amsterdam

52 zonnepanelen op schuur van loonbedrijf bedrijf De Jong in Eemnes

52 zonnepanelen op schuur van loonbedrijf bedrijf De Jong in Eemnes

42 zonnepanelen op het dak van Impara Natuursteen in Heijen

42 zonnepanelen op het dak van Impara Natuursteen in Heijen

RobinZon Panelen: uw partner in zakelijke zonnepanelen

RobinZon Panelen is een dynamisch bedrijf met veel kennis in huis. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Huizen. Wij realiseren zakelijke zonnepanelen projecten in heel Nederland. Vraagt u een gratis adviesgesprek aan dan komt 1 van onze ervaren ingenieurs vrijblijvend bij u langs om uw wensen in kaart te brengen en de mogelijkheden te bespreken. 

Aanvragen zonnepanelen zakelijk: hoe werkt het?

  1. U doet een aanvraag voor zonnepanelen zakelijk.
  2. Eén van onze ingenieurs komt bij u langs voor een inventarisatie. We bespreken uw wensen, de mogelijkheden en de subsidies en regelingen waar u gebruik van kunt maken.
  3. U ontvangt een op maat gemaakte offerte voor zonnepanelen zakelijk. 
  4. Bij akkoord vragen wij (indien gewenst) de subsidies voor u aan zodat u hier zelf niet te veel tijd aan kwijt bent. 
  5. Wij stellen een datum vast voor de installatie van de zonnepanelen op uw bedrijf.
  6. Wij installeren uw zakelijke zonnepaneleninstallatie op uw dak. 
  7. Installatie werkend en volledig naar wens opleveren. 

 Vraag een adviesgesprek aan