Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeProjectenZonnepanelen met power optimizers zorgen voor m...

Zonnepanelen met power optimizers zorgen voor maximale opbrengst in Huizen

Zonnepanelen met power optimizers zorgen voor maximale opbrengst in Huizen

Als u besluit zonnepanelen aan te schaffen dan heeft u twee keuzes: u kunt kiezen voor een serie geschakeld systeem of een parallel geschakeld systeem. Bij een serie geschakeld systeem worden de zonnepanelen stuk voor stuk met elkaar verbonden, net zoals bij kerstboomverlichting of batterijen in een afstandsbediening. De plus wordt op de min aangesloten en zo krijgt u als het ware een kring waarin de stroom wordt opgewekt en naar de omvormer wordt geleid. Dit systeem is interessant als u alle zonnepanelen op 1 dak helft laat installeren en als u een dak heeft waar geen schaduw op valt.

Bij een parallel geschakeld systeem functioneren de zonnepanelen los van elkaar. Voor dit systeem wordt meestal gekozen als op 1 of meerdere zonnepanelen schaduw valt of als de zonnepanelen over meerdere daken worden verdeeld. Bij een parallel geschakeld moeten altijd  power optimizers of micro-omvormers worden toegevoegd. Als 1 zonnepaneel minder goed functioneert dan zorgen deze ervoor dat de andere zonnepanelen daar geen last van hebben en maximaal blijven renderen.

Deze klant uit Huizen heeft gekozen voor een parallel geschakeld systeem van 18 zonnepanelen. Zoals u op de foto's hieronder kunt zien vangen enkele zonnepanelen aan de linkerkant een gedeelte van de dag minder zon door schaduwwerking. Om die reden hebben wij achter ieder zonnepaneel een power optimizer geïnstalleerd. De power optimizers zorgen ervoor dat ieder zonnepaneel afzonderlijk kan worden uitgelezen en dat minder goede prestaties van een enkel paneel geen negatieve invloed heeft op de andere zonnepanelen.

De gelijkstroom van alle afzonderlijke zonnepanelen gaat naar de SE5000 Solaredge omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom. De SolarEdge omvormer is speciaal ontwikkeld om samen te werken met SolarEdge power optimizers. Door deze omvormer te combineren met de power optimizers wordt een maximale opbrengst behaald.

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen en wilt u weten welk systeem en type zonnepanelen het meest geschikt zijn voor uw persoonlijke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij de mogelijkheden voor uw dak met u kunnen bespreken. Op dit moment ontvangt u 21% btw retour van de belastingdienst als u zonnepanelen aanschaft. RobinZon Panelen verzorgt na de installatie van uw zonnepanelen de btw-teruggave zodat u volledig ontzorgd wordt.

Zonnepanelen offerte aanvragen

Bekijk onze projecten