Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeProjectenZonnepanelen installatie op schuur in Eemnes

Zonnepanelen installatie op schuur in Eemnes

Zonnepanelen installatie op schuur in Eemnes

Heeft u, net als deze klant uit Eemnes, een schuur of veestal? Dan is het zeker de moeite en investering waard om te kijken of er zonnepanelen op uw schuur of stal kunnen worden geplaatst. Schuren en veestallen hebben vaak een groot dakoppervlak en een gunstige hellingshoek waardoor u jaarlijks een enorme hoeveelheid zonne-energie kunt opwekken. Wij hebben op deze schuur in Eemnes 52 zonnepanelen geïnstalleerd. Hiermee wordt jaarlijks een rendement van maar liefst 26% behaalt. Een geweldige investering want dit gehele zonnesysteem is al binnen 4 jaar terugverdiend.

Is mijn schuur geschikt voor zonnepanelen?

Niet alle schuren zijn geschikt voor zonnepanelen. In sommige gevallen is de dakconstructie niet sterk genoeg om de zonnepanelen te kunnen dragen of om de zonnepanelen met sneeuw erop te kunnen dragen. Als u een aanvraag doet voor zonnepanelen op uw schuur dan komt onze ingenieur eerst vrijblijvend bij u langs voor een inspectie. Hij bekijkt hoe de schuur is opgebouwd en of de constructie sterk genoeg is om zonnepanelen op te kunnen plaatsen. Als de constructie voldoet aan de eisen dan maken wij hier een ontwerp voor. Dit ontwerp is gebaseerd is op uw dakconstructie.

Zonnepanelen installatie op schuur in Eemnes

Toen wij de aanvraag voor zonnepanelen op deze schuur in Eemnes ontvingen heeft onze ingenieur eerst een dak inspectie gedaan. De dakpannen en panlatten waren in goede staat. Vervolgens is er een ontwerp gemaakt voor 52 zonnepanelen. Omdat deze karakteristieke oude schuur in Eemnes een mooi aanzicht heeft is er gekozen voor zwarte zonnepanelen van JA Solar. Veel van onze klanten kiezen voor zonnepanelen van JA Solar. Deze zonnepanelen komen voor op de Tier 1 lijst en hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Offerte aanvragen zonnepanelen op schuur

Dakconstructie en dakopbouw

Als u een aanvraag doet voor zonnepanelen op uw schuur dan bekijken wij of de dakconstructie is opgebouwd uit hout of staal. Op deze constructie kunnen verschillende soorten materialen zijn gebruikt als dakopbouw: dakpannen met panlatten, sandwichplaten, staaldak of golfplaten. Afhankelijk van de dakopbouw op uw schuur gebruiken wij verschillende montagematerialen en technieken om de zonnepanelen op uw schuur te installeren.

Zonnepanelen installeren op een schuur met dakpannen

Heeft u een schuur met dakpannen dan controleren wij of de panlatten die onder het dak zitten in goede staat zijn zodat wij de haken over de dakpannen en achter de panlatten kunnen bevestigen. Op de haken bevestigen wij dan de montagerails waar de zonnepanelen op worden bevestigd. Deze montagerails kan horizontaal of verticaal bevestigd worden, afhankelijk van of de zonnepanelen horizontaal of verticaal worden geplaatst.

Zonnepanelen installeren op een schuur met staaldak

Als wij zonnepanelen installeren op een schuur met een staaldak dan bevestigen wij de staalplaatjes met zelftappende schroeven op het staaldak. Onder die staalplaatjes zit een laagje EPDM isolatie. Wanneer wij de zelftappende schroef in het staaldak draaien wordt het staalplaatje aangetrokken waardoor de EPDM laag het gat afdicht. De zelftappende plaatschroeven zijn ook voorzien van een EPDM ring waardoor je een waterdichte afdichting krijgt.

Zonnepanelen installeren op een schuur met golfplaten dak

Als zonnepanelen op een schuur met een golfplaten dak worden gemonteerd is voorzichtigheid geboden. Verouderde golfplaten breken namelijk onder druk, zonder te waarschuwen. Hierdoor is deze vorm van montage gevaarlijker dan de montage van zonnepanelen op andere soorten schuren daken. De zonnepanelen kunnen niet rechtstreeks op een golfplaten dak gemonteerd worden omdat deze niet sterk genoeg is om de zonnepanelen te dragen. In dit geval zullen wij stokschroeven gebruiken die worden bevestigd in de balken onder de golfplaten. Het gat wordt dan gedicht met een rubber die wordt aangedraaid met een moer. De montagerails wordt bevestigd op de stokschroeven.

Nieuwe montage techniek voor schuren met golfplaten dak

Een nieuwe toepassing voor de montage van zonnepanelen op golfplaten daken maakt montage eenvoudiger. Bij deze techniek worden de bestaande schroefgaten (waarmee de golfplaten op de schuur zijn bevestigd) gebruikt. Op deze schroefgaten worden ronde plaatjes gemonteerd die de druk van de zonnepanelen verdelen over de golfplaten. Op de ronde plaatjes worden de rails bevestigd waar de zonnepanelen uiteindelijk op worden geplaatst.

Heeft u een schuur of veestal en overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij een inspectie kunnen uitvoeren en de mogelijkheden voor uw schuur of stal in kaart kunnen brengen.

Offerte aanvragen zonnepanelen op schuur

Waarom kiezen klanten voor RobinZon Panelen?

 • Persoonlijke tijd en aandacht voor uw wensen
  Wij nemen de tijd om uw wensen in kaart te brengen en de best passende zonnepanelen installatie voor uw schuur of veestal te maken.
 • Kwaliteitsproducten en service 
  RobinZon Panelen levert enkel kwaliteitsproducten en vakwerk.
 • Garantie
  Mocht er in een uitzonderlijk geval toch iets zijn met uw installatie dan kunt u direct bij ons terecht. U wordt direct te woord gestaan.
 • 1 vast aanspreekpunt
  Vanaf de offerte aanvraag tot de oplevering heeft u 1 vast aanspreekpunt die goed bereikbaar is voor al uw vragen.
 • Btw-service
  Nadat wij uw installatie werkend hebben opgeleverd regelt onze boekhouder de teruggave van de btw voor u zodat u nergens omkijken naar heeft.

Offerte zonnepanelen op schuur aanvragen

Lees ook: Kan ik zonnepanelen meenemen in het ontwerptraject van mijn nieuwbouwwoning?