Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeProjectenThuis een slimme laadpaal installeren? Wij rege...

Thuis een slimme laadpaal installeren? Wij regelen het voor u!

Thuis een slimme laadpaal installeren? Wij regelen het voor u!

Bent u in het bezit van een elektrische auto dan wordt rijden nog leuker en makkelijker als u thuis een slimme laadpaal laat installeren. Met een slimme laadpaal voor de deur is uw elektrische auto binnen een paar uur opgeladen en vertrekt u iedere dag met een volle accu van huis. RobinZon Panelen verkoopt en installeert slimme laadpalen waarmee u thuis snel en voordelig kunt opladen.

Thuis een slimme laadpaal installeren kent vele voordelen. Thuis is er namelijk altijd plek om te laden en het is goedkoper om thuis te laden dan bij een openbare laadpaal. Heeft u zonnepanelen op uw dak dan kunt u uw elektrische auto direct opladen met stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt. Nadat wij bij deze tevreden klant uit Blaricum glas-glas zonnepanelen hadden geïnstalleerd kregen wij de opdracht om thuis een slimme laadpaal te installeren.

Thuis een slimme laadpaal installeren: hoe werkt dat?

Als u bij ons een slimme laadpaal aanschaft komt 1 van onze installateurs eerst bij u thuis langs om de situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Nadat u opdracht heeft gegeven komt onze installateur de slimme laadpaal bij uw thuis installeren.

Eerst worden er aanpassingen gedaan in de meterkast. Er wordt een aardlekschakelaar geïnstalleerd zodat de kabel van de laadpaal goed afgezekerd is en beveiligd is tegen kortsluiting. Vervolgens wordt er een kabel vanuit de meterkast naar de laadpaal getrokken. Dit kan via de kruipruimte of onder de grond. Als de installateur de kabel onder de grond moet doortrekken dan zullen wij de stoep open maken en graafwerkzaamheden uitvoeren.

Daarna is het tijd om de slimme laadpaal bij u thuis te installeren. Onze installateur kan de slimme laadpaal op een wand installeren of op een losstaande paal. Vervolgens sluit hij de kabel aan op de laadpaal en indien nodig, verbindt hij de laadpaal met uw thuisnetwerk. Uiteraard vertrekt onze installateur pas nadat hij gecontroleerd heeft of alles werkt en hij uitleg heeft gegeven over de slimme laadpaal.   

Offerte slimme laadpaal thuis installeren

Installatie Alfen Single Pro-Line laadpaal in Blaricum

Deze klant uit Blaricum heeft gekozen voor de Alfen Eve Single Pro-Line. Dit is een van de meest geavanceerde slimme laadpalen die er is. Met een laadvermogen tot 22kW kan deze 3-fase laadpaal aan de muur worden gemonteerd of als paal worden neergezet. De Alfen Single Pro wordt standaard geleverd met een laadkabel van 5 meter. Deze klant heeft thuis een Alfen laadpaal van 22kW laten installeren en kan hiermee zijn Tesla binnen 4,5 uur opladen van 0 kW naar 100kW.

Extra opties Alfen Single Pro-Line

Laat u thuis de Alfen Eve Single Pro-Line laadpaal installeren dan kunt u kiezen voor:

  • Montage aan de wand of losstaand
  • Uploaden van een eigen logo op de laadpaal
  • Full Colour kleurendisplay
  • Laden met een laadpas: kosten voor het laden kunnen hierdoor automatisch gedeclareerd worden bij uw werkgever of eigen onderneming
  • Dynamic Load Balancing d.m.v een slimme meter

Dynamic Load Balancing

Als u thuis de slimme laadpaal van Alfen laat installeren dan kunt u deze uitbreiden met de optie Dynamic Load Balancing. Hiermee voorkomt u dat uw stroomnetwerk overbelast raakt. Verbruikt u veel stroom in huis dan zorgt de Dynamic Load Balancing functie ervoor dat er automatisch minder stroom gaat naar het opladen van uw auto. Neemt het stroomverbruik in huis weer af dan gaat er automatisch weer meer stroom naar het opladen van uw auto.

Kosten installatie laadpaal thuis

De kosten van thuis een slimme laadpaal laten installeren zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • Merk laadpaal
  • 1-fase of 3-fase aansluiting
  • Dikte van de kabel
  • Duur van de montage

Wilt u exact weten hoeveel de installatie van een slimme laadpaal thuis u gaat kosten? Vraag dan een offerte installatie slimme laadpaal thuis op.

Thuis een slimme laadpaal installeren?

Wilt u net als deze klant uit Blaricum een slimme laadpaal bij u thuis laten installeren? Neem dan contact met ons op zodat wij de mogelijkheden voor uw thuissituatie met u kunnen bespreken. Wij leveren de slimme laadpaal en alle materialen (inclusief de meterkast) en verzorgen zowel de graafwerkzaamheden als elektrische bekabeling zodat u zelf nergens omkijken naar heeft.  

Offerte slimme laadpaal thuis installeren

Hoe werkt een slimme laadpaal?