Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeProjectenGeen geschikt dak voor zonnepanelen? Kies voor...

Geen geschikt dak voor zonnepanelen? Kies voor zonnepanelen in de tuin!

Geen geschikt dak voor zonnepanelen? Kies voor zonnepanelen in de tuin!

Wilt u zelf zonne-energie opwekken maar is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Misschien valt er te veel schaduw op uw dak, is uw dak niet stevig genoeg of krijgt u geen vergunning omdat u in een monumentaal pand woont. In dat geval is er een andere optie: zonnepanelen in de tuin.

Deze klant uit Olst wilde graag zonnepanelen maar heeft niet genoeg ruimte op het dak. Wij zijn naar andere mogelijkheden gaan kijken en kwamen al snel tot een oplossing: zonnepanelen in de tuin. Het grote voordeel hiervan is dat wij de zonnepanelen in de meeste ideale hoek en richting konden plaatsen. Een ander bijkomend voordeel is dat zonnepanelen in de tuin koeler blijven dan op het dak en daardoor voor een hoger rendement zorgen.

De kabels die aan het zonnesysteem vast zitten zijn netjes weggewerkt en lopen via een PVC pijp naar binnen naar de omvormer. Deze klant wekt met deze 14 zonnepanelen van Longi Solar een enorme hoeveelheid zonne-energie op. Dit gehele zonnesysteem in de tuin is al binnen 5 jaar terug verdiend. Na die 5 jaar wekt deze tevreden klant gratis zonne-energie op.

Zonnepanelen offerte opvragen

Zonnepanelen in de tuin: wanneer is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen?

 • Te veel schaduw
  Valt er te veel schaduw op uw dak dan loont het niet om zonnepanelen aan te schaffen omdat het rendement dan laag uitvalt.
 • Beschermd stadstoezicht
  In sommige gemeentes is er beschermd stadstoezicht. Hierdoor krijgt u geen vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen.
 • Monumentaal pand
  Als u in een monumentaal pand woont dan is de kans klein dat u een vergunning krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen.
 • Te weinig ruimte
  Als u weinig ruimte op uw dak heeft en slechts enkele zonnepanelen kunt plaatsen dan is het plaatsen van zonnepanelen meestal niet rendabel.  
 • Dak niet stevig genoeg
  Als uw dak niet stevig genoeg is en u wilt geen maatregelen treffen om uw dak te verstevigen dan is niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. U kunt eventueel dakpan zonnepanelen overwegen.
 • Rieten dak
  Heeft u een rieten dak dan zullen er eerst maatregelen getroffen moeten worden om zonnepanelen goed en veilig te kunnen plaatsen i.v.m de brandveiligheid. Dit is een kostbare investering.

Voordelen zonnepanelen in de tuin

 • Zonnepanelen in de tuin kunnen in een ideale positie worden geplaatst. Hierdoor behalen zonnepanelen in de tuin een hoger rendement.
 • Zonnepanelen in de tuin worden minder snel warm dan zonnepanelen op het dak. Dakbedekking zorgt er namelijk voor dat zonnepanelen sneller warm worden waardoor ze minder efficiënt werken dan in de tuin.
 • Zonnepanelen in de tuin zijn onderhoudsvriendelijk. Reparaties en onderhoud zijn makkelijker te realiseren.
 • Zonnepanelen in de tuin zijn makkelijker schoon te houden. U kunt vuil en bladeren zelf van
  de zonnepanelen af halen en ook het schoonmaken gaat een stuk makkelijker vanaf de grond.

Lees ook: Hoe verwijder ik vogelpoep van mijn zonnepanelen?

Voorwaarden zonnepanelen in de tuin

Kiest u ervoor om zonnepanelen in de tuin te laten plaatsen, houdt er dan rekening dat de constructie niet hoger mag zijn dan 5 meter. De constructie moet ook voldoen aan de voorwaarden die in het bestemmingsplan staan. Verandert uw woonaanzicht door het plaatsen van zonnepanelen in de tuin? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen in de tuin. Wij installeren graag zonnepanelen in uw tuin. Wij adviseren wel om eerst bij uw gemeente te informeren of u zonnepanelen vergunningsvrij in uw tuin mag plaatsen.

Kosten zonnepanelen in de tuin

De prijs van zonnepanelen in de tuin is afhankelijk van het aantal panelen, het soort fundering en de manier waarop de zonnepanelen bevestigd worden. Wilt u zonnepanelen in de tuin laten plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij maken een offerte op maat voor u.

Offerte aanvragen zonnepanelen in de tuin