Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeKennisbankWat betekent de Tier 1 zonnepanelen lijst?

Wat betekent de Tier 1 zonnepanelen lijst? 

De populariteit van zonnepanelen is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer consumenten stappen over op zonne-energie. Door de groeiende vraag naar zonnepanelen stijgt ook het aantal zonnepanelen fabrikanten in rap tempo. Maar hoe zorgt u er als consument nu voor dat u zonnepanelen aanschaft van een erkende en betrouwbare fabrikant? Een fabrikant die na een aantal jaren ook nog de garantie over het zonnepaneel kan waarborgen? 

Om die reden is de Tier 1 in het leven geroepen: een rankingsysteem dat fabrikanten van zonnepanelen van elkaar onderscheidt. De Tier 1 lijst is ontwikkeld door het financieel dienstverleningsbedrijf van de heer Bloomberg, elk kwartaal wordt er een lijst opgesteld met wat door hen wordt gezien als tier 1 fabrikanten. In de zonnepanelen industie wordt dit breed gezien als een lijst van waarden. 

Deze Tier 1 lijst zegt dus iets over de kwaliteit van de fabrikant van de zonnepanelen en niet over de kwaliteit van de zonnepanelen. Zonnepanelen fabrikanten zijn opgedeeld in 3 rangen: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Tier 1 voldoet aan de beste kwaliteit, daarna volgt Tier 2 en daarna volgt Tier 3. 

Bij het Tiersysteem worden de fabrikanten op de volgende punten beoordeeld: 

  • Verticale integratie 
  • Investeren in onderzoek en vooruitgang boeken 
  • Een volledig geautomatiseerd productieproces hebben, voor dezelfde kwaliteit van elk zonnepaneel.
  • Minimaal 5 jaar lang zonnepanelen produceren

Verticale integratie Tier 1

De verticale integratie zegt iets over het productieproces van de fabrikant. Een Tier 1 zonnepanelen fabrikant produceert alle onderdelen onder eigen dak. Een Tier 2 of Tier 3 zonnepanelen fabrikant koopt 1 of meerdere onderdelen in bij andere leveranciers waardoor de kwaliteit van de zonnepanelen deels afhankelijk is van een andere leverancier(s). 

Investeren in onderzoek en vooruitgang Tier 1 

De ontwikkeling van zonnecellen en zonnepanelen gaat in een rap tempo. Op dit moment zijn er fabrikanten zoals Q CELLS die celtechnieken hebben ontwikkeld waarbij de cellen dichter op elkaar liggen. Hierdoor behalen zonnepanelen 340Wp met afmetingen van slechts 103 cm x 168 cm. Deze ontwikkelingen in de zonnepanelen industrie zijn alleen mogelijk door veel geld te investeren in zonnepanelen onderzoek. Hoeveel geld er wordt geinvesteerd in onderzoek zegt iets over de fabrikant. Een fabrikant die veel investeert in onderzoek loopt vaak voorop de concurrentie qua techniek en wordt gezien als een pioneer in de zonnepanelen branche. 

Volledig geautomatiseerd productieproces Tier 1

Zonnepanelen die zijn geproduceerd met een volledig geautomatiseerd productieproces zijn over het algemeen niet alleen van hogere kwaliteit, ze zijn ook goedkoper dan zonnepanelen die met de hand zijn geproduceerd. Dit komt omdat robots minder fouten maken dan mensen en massaproductie goedkoper is dan kleinschalige productie met de hand. 

Minimaal 5 jaar lang zonnepanelen produceren

Tier 1 fabrikanten zijn minstens 5 jaar actief in de zonnepanelen markt. Hierdoor kunt u er als consument vanuit gaan dat deze fabrikant de komende 20 jaar nog actief zal zijn. Als u zonnepanelen aanschaft krijgt u daar vaak minstens 10 jaar productgarantie op. Door zonnepanelen te kopen van een Tier 1 fabrikant beperkt u uw risico, mocht er onverhoopt iets met uw zonnepanelen gebeuren. 

Conclusie: Wat betekent Tier 1?

Tier 1 zegt iets over de fabrikant van de zonnepanelen. Als u zonnepanelen aanschaft bij een Tier 1 fabrikant dan weet u dat het gaat om een financieel gezonde fabrikant die al meer dan 5 jaar op de zonnepanelenmarkt actief is en daardoor beter kan voldoen aan de garanties.

Bij RobinZon Panelen werken we standaard met zonnepanelen van Tier 1 fabrikanten. Zo zijn JA Solar, Q CELLS en Panasonic fabrikanten die geweldige zonnepanelen aanbieden en die hun plek in de markt echt hebben verdiend.

De Tier 1 zonnepanelen lijst zegt niets over het product de zonnepanelen zelf, wel over de fabrikant die de zonnepanelen produceren. Er mag wel van uit worden gegaan dat de fabrikanten die voorkomen in de tier 1 zonnepanelen lijst tot de grootste fabrikanten van de wereld behoren, het langst op de markt actief zijn en hoog kwaliteit zonnepanelen leveren.

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij de mogelijkheden voor uw dak met u kunnen bespreken. 

Bekijk onze projecten

Offerte zonnepanelen aanvragen

 

Andere veelgestelde vragen