Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeKennisbankHoe verwijder ik vogelpoep van mijn zonnepanelen?

Vogelpoep op zonnepanelen kan hardnekkig zijn. Het ziet er niet alleen vies uit, het zorgt er ook voor dat het rendement van uw zonnepanelen lager uitvalt. Blijft vogelpoep te lang op uw panelen zitten dan bestaat de kans dan de zonnepanelen blijvend beschadigd raken. Een regenbui is in veel gevallen helaas niet genoeg om uw zonnepanelen schoon te krijgen. Daarom is het belangrijk dat u uw zonnepanelen regelmatig reinigt of laat reinigen.

Zonnepanelen zelf schoonmaken of laten schoonmaken?

U kunt ervoor kiezen om een schoonmaakbedrijf in te huren voor de reiniging van uw zonnepanelen. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen moet u hierbij rekenen tussen de 75 en 120 Euro per wasbeurt exclusief voorrijdkosten. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw zonnepanelen zelf schoon te maken. Zelf zonnepanelen schoonmaken is niet zonder risico. U loopt niet alleen het risico om te vallen, als u de verkeerde schoonmaakproducten en -materialen gebruikt kunt u uw zonnepanelen blijvend beschadigen. Ga daarom voorzichtig te werk en stel uw eigen veiligheid voorop. Ga nooit het dak op zonder valbeveiliging.

Zonnepanelen_schoonmaken_RobinZon_PanelenWat heb ik nodig om mijn zonnepanelen schoon te maken?

  1. Een zachte telescoopborstel.
    Afhankelijk van de hoogte van uw dak kunt u telescoop borstels van 3 tot 15 meter kopen. Als u gebruik maakt van een telescoopborstel dan kunt u in de meeste gevallen uw zonnepanelen schoonmaken vanaf de grond. Zo loopt u geen risico om van het dak te vallen.
  2. Osmosewater
    Osmosewater is puur water dat vrij is van zouten, mineralen, kalk en lood. Hierdoor laat het geen strepen of vlekken achter.

Hoe maak ik mijn zonnepanelen schoon? 


1. Schakel uw zonnepanelen installatie helemaal uit voordat u begint met reinigen en kom niet aan de bekabeling.
2. Ga nooit op de zonnepanelen leunen, zitten of staan.
3. Reinig de panelen met osmosewater, een zachte telescoopborstel of een zachte spons.
4. Gebruik in geen enkel geval agressieve schoonmaakmiddelen, hogedrukspuit, schuurspons of harde borstels. Gebruik geen autoshampoo, afwasmiddel of andere schoonmaakmiddelen om uw zonnepanelen schoon te maken. Deze middelen kunnen uw panelen blijvend beschadigen!
5. Reinig de zonnepanelen wanneer er weinig zonlicht is. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, in de avond of op bewolkte dagen.
6. Reinig de zonnepanelen niet als ze warm zijn. Door het temperatuurverschil van het water kunnen er barsten in uw zonnepanelen ontstaan.
7. Laat de zonnepanelen natuurlijk opdrogen. Gebruik geen wisser of doek. Hierdoor kunnen er strepen en in het slechtste geval krassen ontstaan.

Gaat u toch liever voor veilig en makkelijk? Laat uw zonnepanelen dan professioneel reinigen. Ook voor de reiniging van uw zonnepanelen kunt u RobinZon Panelen inschakelen. Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. (Let op, voor de reiniging van zonnepanelen zijn wij alleen inzetbaar in Blaricum, Bussum, Eemnes, Huizen en Laren)

Offerte professionele reiniging zonnepanelen aanvragen

De informatie in dit artikel is slechts een advies. RobinZon Panelen BV draagt in geen enkel geval de verantwoording voor (materiële en immateriële) schade die is ontstaan door het zelfstandig reinigen van zonnepanelen.

 

Andere veelgestelde vragen