Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeBlogRobinZon Panelen introduceert GREENROCK: de mee...

RobinZon Panelen introduceert GREENROCK: de meest veilige en milieuvriendelijke thuisaccu

Steeds meer huishoudens wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Nu de energieprijzen stijgen en de salderingsregeling langzaamaan afgebouwd wordt vanaf 2023, neemt de vraag naar thuisaccu’s toe. De thuisaccu’s die tot nu toe verkrijgbaar waren, riepen vraagtekens op vanwege de hoge aanschafsprijs,  beperkte opslagcapaciteit en zware belasting voor het milieu. Maar daar komt nu verandering in. RobinZon Panelen biedt een mooie en duurzame zoutwaterbatterij uit Oostenrijk aan die 100% recyclebaar is: De GREENROCK.

Wat is de GREENROCK?

De GREENROCK is een thuisaccu die gevuld is met zout water. In deze batterij kunt u zelf opgewekte stroom opslaan in de meest groene vorm. De GREENROCK is een van de weinige thuisaccu’s die 100% te recyclen is en daardoor een minimale impact heeft op het milieu. De batterij is niet-ontvlambaar, niet-explosief, aanraakveilig en onderhoudsvrij.

Ook al toe aan een veilige thuisaccu? Reserveer dan nu uw GREENROCK.

Voor wie is de GREENROCK interessant?

De GREENROCK is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die hun zelf opgewekte zonne-energie en zelfconsumptie willen optimaliseren. Met een thuisaccu wordt u onafhankelijker van de stijgende energieprijzen en realiseert u een nog hoger eigen verbruik.

Hoeveel stroom (kWh) kan de GREENROCK opslaan?

De GREENROCK kan 5KwH tot 30kWH stroom opslaan, afhankelijk van het aantal accu-units dat u heeft aangesloten. Om u een idee te geven: een gemiddeld huishouden verbruikt 10 kWh per dag. Als de thuisaccu overdag opgeladen wordt dan kunt u de opgeslagen energie bijvoorbeeld ’s avonds gebruiken om uw elektrische apparaten te laten draaien.

Breidt uw thuisaccu uit en sla nóg meer stroom op

De GREENROCK is verkrijgbaar vanaf 5 kWh. Het grote voordeel van deze thuisaccu is dat deze makkelijk uitgebreid kan worden. Wenst u in de toekomst meer opslag? Dan kunt u uw bestaande systeem modulair uitbreiden met 1 of meerdere units van 2,5 kWh.

Wat zijn de voordelen van de GREENROCK thuisaccu?

1. U maakt maximaal gebruik van eigen zonne-energie
Overdag kunt u huishoudelijke apparaten laten draaien met stroom die u opwekt met uw zonnepanelen. De stroom die u niet verbruikt gaat direct naar de GREENROCK batterij.

2. U wordt in de toekomst minder afhankelijk van uw energieleverancier
Stroom die u in de avonduren gebruikt komt uit uw eigen accu. U hoeft geen of minder stroom van uw energieleverancier af te nemen waardoor uw energierekening stukken lager uitvalt. 

3. U bent voorbereid op de toekomst met de afbouw van de salderingsregeling
in het vooruitzicht

Stroom die u zelf opwekt met uw zonnepanelen en niet gebruikt kan in de toekomst niet meer worden terug geleverd aan uw energieleverancier. Met een thuisaccu gaat er geen zonne-energie verloren.

4. Noodstroomfunctie
Op het moment dat de stroom in uw woning of bedrijf uitvalt, blijven uw elektrische apparaten gewoon werken. Zo gaat er geen belangrijke data verloren van bijvoorbeeld servers.

5. Het systeem kan makkelijk modulair worden uitgebreid
Besluit u in de toekomst dat u meer opslag nodig heeft dan kun u het bestaande systeem makkelijk modulair uitbreiden.

6. De GREENROCK is onderhoudsvrij.
Als de zoutwaterbatterij is geïnstalleerd heeft u hier verder geen omkijken naar.

7. U draagt uw steentje bij aan de verduurzaming van Nederland.
De GREENROCK is de veiligste en meest milieuvriendelijke thuisaccu.

8. U heeft de mogelijkheid om off-Grid te gaan
Heeft u de wens om uw woning volledig zelfvoorzienend te maken en niet meer aangesloten te zijn op netstroom dan is dit mogelijk met de GREENROCK thuisaccu.

9. Subsidie voor bedrijven
Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor de GREENROCK via de EIA.

Wat zijn de nadelen van de GREENROCK thuisaccu?

1. Neemt veel ruimte in beslag
Een unit van 2,5 kWh is ongeveer een meter hoog, 30 cm breed en 30 cm diep. Zoals eerder vermeld is de GREENROCK verkrijgbaar vanaf 5 kWh. Dit betekent dat er minimaal twee units naast elkaar geplaatst moeten worden.

2. Het gewicht
De GREENROCK is zwaar. Een unit van 2,5 kWh weegt 140 kilo. Vanuit praktisch oogpunt is het daarom niet handig om de GREENROCK op een bovenverdieping te plaatsen. De accu moet binnenshuis worden geplaatst in een ruimte met een betonnen ondergrond.

Klaar voor de GREENROCK? Laat de accu installeren

Wilt u voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid? Wilt u onafhankelijker worden van de stijgende energieprijzen en een nog hoger eigen verbruik realiseren? Bestel dan nu de GREENROCK thuisaccu bij RobinZon Panelen en u wij komen de accu binnenkort bij u thuis installeren! Als u de GREENROCK nu bestelt heeft u deze naar verwachting in maart/april 2022 in uw woning of bedrijf staan.

RESERVEER NU DE GREENROCK