Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeBlogKan ik de zonnepanelen meenemen in het ontwerpt...

Kan ik de zonnepanelen meenemen in het ontwerptraject van mijn nieuwbouwwoning?

Zonnepanelen nieuwbouwwoning

Als u een nieuwbouwwoning laat ontwerpen door een architect dan zijn er veel zaken waarover u na moet denken en rekening mee moet houden. Welke materialen kiest u, komt er een garage en hoe hoog worden de ramen? U denkt er misschien niet direct aan maar het is verstandig om ook de zonnepanelen mee te nemen in het ontwerptraject van uw nieuwbouwwoning. Wij leggen u hieronder uit waarom.

BENG-eisen nieuwbouwwoningen
Esthetische aspecten zonnepanelen
Economische aspecten zonnepanelen
Zonnepanelen meenemen in het ontwerptraject van uw nieuwbouwwoning
Zonnepanelen meewerken in het ontwerptraject, hoe werkt het?

BENG-eisen nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen moeten sinds 2021 voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouwen) van de overheid. Dit betekent dat uw nieuwbouwwoning energiezuinig moet zijn en dat u zelf minimaal 40% van uw jaarverbruik moet opwekken uit hernieuwbare bronnen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een warmtepomp, isolatie en het plaatsen van zonnepanelen op uw dak. Het ontwerp van uw nieuwbouwwoning wordt door de gemeente afgekeurd als het niet voldoet aan de BENG-eisen.

Esthetische aspecten zonnepanelen

Als eigenaar van een nieuwbouwwoning wilt u natuurlijk dat uw woning er zo mooi mogelijk uit komt te zien en strak wordt afgewerkt. Daarom is het belangrijk dat de installateur van de zonnepanelen met u meedenkt over de esthetische aspecten van uw woning. Welke type zonnepaneel past het beste bij uw woning en welk dak(en) en welke opstelling is het meest geschikt? Als wij een ontwerp maken voor een nieuwbouwwoning dan zorgen wij ervoor dat kabels (van de zonnepanelen naar de omvormer en van de omvormer naar de meterkast) worden verwerkt in de muren of in een koof. Zo voorkomen wij dat er een PVC pijp over de muren loopt.

Offerte aanvragen zonnepanelen nieuwbouwwoning

Economische aspecten zonnepanelen

Als u zonnepanelen op uw nieuwbouwwoning laat plaatsen dan is het natuurlijk fijn als u uw jaarlijkse verbruik kunt dekken met het aantal zonnepanelen op uw dak. Wellicht is het voor u interessant om alvast een stapje vooruit te denken en extra zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen. Denkt u erover om straks een elektrische laadpaal aan te schaffen of een jacuzzi in de tuin te plaatsen dan kunt u extra kosten in de toekomst drukken door hier nu alvast rekening mee te houden. Goed om te weten: Tijdens de bouw is het vaak mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te nemen in de hypotheek. Als u zonnepanelen op uw nieuwbouwwoning laat plaatsen dan ontvangt u eenmalig 21% btw retour op zowel de aanschaf als installatie. Nadat wij uw zonnepanelen installatie hebben opgeleverd verzorgt onze boekhouder de btw-teruggave voor u zodat u hier geen omkijken naar heeft. Gemiddeld zijn zonnepanelen binnen 6 jaar terugverdiend.

Zit u in de ontwerpfase van uw nieuwbouwwoning? Kies dan altijd voor een ervaren zonnepanelen installateur die ervaring heeft met het ontwerpen van zonnepanelen installaties voor nieuwbouwwoningen.

Offerte aanvragen zonnepanelen nieuwbouwwoning

Zonnepanelen meenemen in het ontwerptraject van uw nieuwbouwwoning

Stelt u zich eens voor: u zit met de architect van uw nieuwbouwwoning aan tafel en de architect maakt een ontwerp voor uw dak. De architect heeft vaak al een idee van hoe het dak eruit moet komen te zien en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om te voldoen aan de BENG-eisen. De ingenieur van RobinZon Panelen kan u in dit ontwerptraject helpen door kwaliteitsproducten te selecteren en de juiste maatvoeringen en specificaties door te geven. Wij kunnen op verzoek een 3D ontwerp opstellen zodat u het ontwerp ook visueel kunt beoordelen. Dit ontwerp kan eventueel ook worden gebruikt voor de aanvraag van een vergunning voor de gemeente.

Zonnepanelen 3D tekening nieuwbouwwoning

Zonnepanelen meenemen in het ontwerptraject, hoe werkt het?

  1. De architect maakt een ontwerp voor uw nieuwbouwwoning.
  2. De architect bepaalt hoeveel zonnepanelen er minimaal nodig zijn om te kunnen voldoen aan de BENG- eis van de overheid.
  3. Onze ingenieur gaat met u om de tafel zitten om te bepalen wat uw toekomstige verbruik gaat zijn aan de hand van de grootte van uw nieuwbouwwoning en gezinssamenstelling.
  4. Wij brengen uw wensen in kaart. Type zonnepaneel en omvormer, visuele en economische voorkeuren en afwerking van de bekabeling.
  5. Op verzoek ontwerpt onze ingenieur een 3D ontwerp van het uiteindelijke resultaat.
  6. Na akkoord wordt er een uitvoeringsdatum vastgesteld.
  7. De zonnepaneleninstallatie wordt geïnstalleerd en volledig werkend opgeleverd.
  8. Via een app kunt u ieder moment van de dag uw energieopbrengst bijhouden.
  9. Wij regelen de btw-teruggave voor u.  

Wij hebben veel tevreden klanten voorzien van zonnepanelen op hun nieuwbouwwoning. Neem eens een kijkje bij onze projecten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen zonnepanelen nieuwbouwwoning

Lees ook: 5 redenen waarom zwarte zonnepanelen op uw nieuwbouwwoning een must zijn

Thuis een slimme laadpaal installeren? Wij regelen het voor u!