Direct contact? Bel: 035 - 785 0681 / Mail: info@robinzonpanelen.nl

HomeAirconditioning

Airconditioning

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Ons klimaat begint steeds meer op dat van Zuidwest-Frankrijk te lijken. Hittegolven en temperaturen van 30 graden zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. 1 ding staat vast: in de toekomst gaat het alleen maar warmer worden.

Door het coronavirus zijn we vaker thuis en werken we vaker thuis. Als de zon in de zomer naar binnen schijnt wordt het al snel warm in de woning. Dat is onprettig en zeker niet goed voor de werkproductiviteit. Hoe fijn zou het zijn als uw woning lekker koel is, zodat u goed vanuit huis kan werken of lekker kunt slapen in een koele slaapkamer? Een airco biedt de oplossing!

Airco offerte aanvragen

Wij leveren en installeren ook laadpalen

Airco als verwarming

Een airco zorgt voor aangename verkoeling in de zomer maar wist u ook dat een airco een ruimte in enkele minuten kan verwarmen? Een airco is een lucht-lucht warmtepomp. Het werkt eigenlijk heel simpel. Een airco zuigt lucht uit de binnenruimte, verwarmt deze en blaast de warme lucht terug de ruimte in. Een airco verwarmt een ruimte binnen enkele minuten. Uw kamer is sneller op temperatuur dan met een traditionele CV installatie.

Airco's koelen in de zomer en verwarmen in de winter
Airco koelt in de zomerAirco verwarmt in de winter

 

 

 


Airco en zonnepanelen: de ideale combinatie

Stelt u zich eens voor: het is een warme zomerdag waarbij de temperaturen oplopen tot zo'n 28, 29 graden. U heeft zonnepanelen op uw dak liggen. In deze tijd van het jaar wekken uw zonnepanelen maximaal zonne-energie op. In uw woning begint de temperatuur te stijgen waardoor er een zeer onaangenaam klimaat in uw woning ontstaat. U pakt de afstandsbediening van de airco en zet met 1 druk op de knop de airco aan waardoor uw woning binnen korte tijd heerlijk koel aanvoelt. De energierekening? Daar hoeft u zich geen zorgen om te maken want uw zonnepanelen verzorgen de stroom voor uw airco!

Voordelen airco

  • Een airco zorgt voor verwarming in de winter en voor verkoeling in de zomer
  • Met een airco is uw kamer veel sneller op temperatuur dan met een traditionele CV installatie
  • Indien u zonnepanelen heeft dan verzorgen deze de stroom voor de airco
  • Airco’s zijn duurzaam en gaan een lange tijd mee

Offerte airco en zonnepanelen aanvragen
 

Panasonic en Clivet

Wij leveren airco’s van Panasonic en Clivet, zowel split units als multisplits. Met een multi split airco kunt u 2 tot 5 ruimtes koelen of verwarmen. Onze airco's zijn gebruiksvriendelijk en zijn ook te bedienen via de smartphone of tablet. Wenst u meer informatie over onze airco’s, raadpleeg dan onderstaande datasheets of neem contact met ons op.

Datasheet Panasonic Wand TZ-WKE-20-NL
Datasheet Clivet Cristallo Wand 27M - 70M
Datasheet Panasonic Etherea wand

Airco offerte

Wilt u een of meerdere airco's laten installeren in uw woning of bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat. 

Contact opnemen Wij leveren en installeren ook laadpalen